Mitä Aubagio on?

Olet varmasti jo keskustellut lääkärin kanssa hoidostasi, mutta kaiken omaksuminen kerralla voi tuntua ylivoimaiselta. Löydät täältä tietoa, jonka avulla ymmärrät paremmin hoitoasi ja miten se toimii.

    Aubagio (teriflunomidi) on aaltomaisesti etenevää multippeliskleroosia (relapsing remitting multiple sclerosis, RRMS) sairastaville aikuisille tarkoitettu taudin kulkua muuntava hoito (disease modifying therapy, DMT). Aubagio auttaa elimistöä suojautumaan keskushermoston vastaisilta hyökkäyksiltä rajoittamalla tulehdusta, joka voi johtaa hermojen vaurioitumiseen.

    Valkosoluilla on elintärkeä rooli immuunijärjestelmässä. Ne auttavat tuhoamaan bakteerien ja virusten kaltaisia kohteita. MS-taudissa nämä valkosolut (joita kutsutaan myös lymfosyyteiksi) kuitenkin aktivoituvat ja alkavat vaurioittaa keskushermoston hermosoluja ympäröivää suojapinnoitetta (jota kutsutaan myeliiniksi). Tämä aiheuttaa hermojen tulehtumisen ja myeliinin menettämisen. Hermot eivät enää toimi oikein, mistä aiheutuu runsaasti erilaisia oireita MS­tautia sairastavalle. Aubagio auttaa elimistöä suojautumaan näitä hyökkäyksiä vastaan estämällä tietyn tyyppistä, entsyymiksi kutsuttua proteiinia. Estettynä entsyymi ei kykene enää lisäämään aktivoituneiden valkosolujen määrää, jolloin mahdollisesti hermovaurioita aiheuttava tulehdus rajoittuu.

    how it works

    Viite: Valmisteyhteenveto