Hetki unelmille -kirja huokuu vertaistuen voimaa - ”Yksikin unelma voi muuttaa koko elämän"

Jan

Kirjassa kaksitoista MS-tautiin sairastanutta kertoo rohkeasti ja avoimesti unelmistaan, elämästään ja sairaudestaan. Siitä, miten unelmat voivat olla yhtä aikaa arkisia mutta erityisiä ja miten ne kannattelevat vaikeissa hetkissä.

Teoksen ovat kirjoittaneet Minna Salakari ja Jan Holmberg, pitkän linjan terveysalan ammattilaiset. He toivovat kirjan antavan ajattelemisen aihetta ja kannustavan elämän kokonaisvaltaisempaan hahmottamiseen.

Minna Salakari

– Tarinat herättävät lukijan huomaamaan, miten pienistä asioista elämä lopulta koostuu ja miten pienestä voi olla onnellinen. Kun menettää terveyden, havahtuu näkemään asioita eri näkökulmasta. Kirjasta välittyy vertaistuen voima.
Jokainen kirjan luku on oma ainutlaatuinen kertomuksensa, täynnä pieniä ja suuria unelmia. Esimerkiksi yksi haastatelluista koki diagnoosin myötä oppineensa elämään uudenlaista elämää, osaavansa kuunnella itseään ja löytäneensä sisäisen rauhan. Toinen toivoi saavansa kulkea rinnalla lastensa aikuistumisen vaiheissa, ja kolmas haaveili pääsevänsä takaisin jaloilleen luontoharrastuksensa pariin.
Salakari ja Holmberg haluavat kirjallaan kertoa, miten voimaannuttavaa unelmointi on ja miten paljon siitä voi saada lohtua vaikeissa elämäntilanteissa. Teos rohkaisee unelmoimaan myös heitä, jotka eivät kamppaile vakavan sairauden kanssa.

– Unelmat ovat universaali ja samastuttava aihe, joka puhuttelee monella tasolla. Lukija saattaa huomata, että unelmat voivat olla ihan oikeasti saavutettavissa. Yksikin unelma voi muuttaa koko elämän, kirjoittajat kannustavat.

Hetki unelmille -kirjan herkästä kuvituksesta ja selkeästä taitosta vastaa Annastiina Mäkitalo, ja sen on kustantanut Suomen MS-hoitajat ry Sanofi Genzymen tuella.

Hanki oma kirjasi kirjakaupasta tai osoitteesta: https://www.bod.fi/kirjakauppa

Lue myös


Arkea ja unelmia

 MS-Tiimi 

15 toukokuu 2019

Arkea ja unelmia -kiertue toi ammattilaiset ja potilasjärjestöt yhteen

Mäsänalle

 MS-Tiimi 

7 kesäkuu 2019

Haastattelu: Mäsänalle unelmoimassa

Arkea ja unelmia

 MS-Tiimi 

12 syyskuu 2019

Unelmat kannattelevat – unelmapajassa yhdistyivät haaveilu ja luovuus