Arkea ja unelmia -kiertue toi

ammattilaiset ja potilasjärjestöt yhteen

Arkea ja unelmia

Sanofi Genzymen ja Suomen MS-hoitajat ry:n Arkea ja unelmia -kiertue toi ammattilaiset ja potilasjärjestöt yhteen. Kiertue oli osa Hetki unelmille -teoksen julkaisutapahtumaa ja vuoden 2019 Näkymättömät oireet -teemaan liittyvä kokonaisuus, jonka tarkoituksena oli tuoda esiin MS-taudin näkymättömiä oireita ja haastaa MS-tautia sairastavat unelmoimaan – unelmat kannattelevat silloinkin, kun arki tuntuu haastavalta! 

Arkea ja unelmia -kiertue lähti liikkeelle Tampereelta. Tampereen jälkeen pysähdyttiin Turussa, Kuopiossa, Oulussa ja Helsingissä. Tilaisuuksissa pääosassa olivat alueellisten potilasyhdistysten jäsenet, joilla oli mahdollisuus osallistua toiminnalliseen kokonaisuuteen. Tilaisuuden alussa paikallinen MS-hoitaja kertoi näkymättömistä oireista, ja osallistujat pääsivät kirjaamaan omia oireitaan jäävuorifiguuriin sekä kertomaan omia vinkkejään ja keinojaan oireiden hillitsemiseksi. 

Tilaisuuden toisessa osassa kirjan kirjoittajat, Suomen MS-hoitajat ry:n puheenjohtaja Minna Salakari ja sairaanhoitaja, kouluttaja ja tietokirjailija Jan Holmberg esittelivät kirjan, sen työstöprosessin ja koskettavimmat hetket kirjan parissa. Sitten ohjeistettiin unelmakartan laatimiseen, ja osallistujille tarjoutui mahdollisuus työstää omat unelmakarttansa. Lisäksi jokainen pääsi kirjaamaan tärkeimmät unelmansa unelmapuuhun. 

Unelmapuu

Arkea ja unelmia -kiertue sai runsaasti positiivista palautetta osallistujilta. Kiitos inpiroivasta ja rohkeasta yhteistyöstä!

Lue myös


MS-taudin näkymättömät oireet vaikuttavat arkeen

Tiesitkö tämän aivoemojista?